Marijke leeft

Scroll

Marijke komt op 13 maart 1974 als vis ter wereld.

Ze speelt en steelt de show. Na het hele kinderen voor kinderen-repertoire, zingt ze later mee uit volle borst met voornamelijk vrouwelijk geweld. Eerst thuis voor de spiegel en dan start ze als backing vocal in een echte muziekgroep.

today
14 December 1974

In de middelbare school volgt ze Vrije Beeldende Kunst. Samen met muziek, toneelimprovisatie en sport, zal het bepalend blijken voor haar toekomst.

Terwijl ze haar studies van onderwijzeres afmaakt, recenseert ze kinder- en jeugdboeken (Pluizuit, Pluizer) en volgt ze een cursus grime en bodypaint (SIVO).

today
1 September 1993

In 2000 start ze als onderwijzeres, maar al snel merkt ze dat dat schoentje haar niet helemaal past en ze meer kinderen wil bereiken. Het podium roept.

Ze zoekt interessante cursussen uit voor zang, theater en dans (Jazz Studio, Roy Hart, Ultima Vez) en vindt zo haar weg naar de toneelacademie te Maastricht.

Ze start als dramadocent en werkt educatief en didactisch materiaal uit. In opdracht van Kunst In Zicht, schrijft ze het boekje 'de theatertrip van Ton en Thea'
om de theatercodes aan jonge kinderen mee te geven.

Naast het geven van diverse workshops, doceert ze toneel en voordracht in academies voor muziek en woord.( Turnhout, Brasschaat, Borgerhout)

today
14 December 2000

In 2003 richt vzw Roodvonk op om haar artistieke virus te verspreiden en speelt mee in verschillende theater- en televisieproducties (Zie;Ultima Thule, Kaat en co, Doodles: Vlaams radio Orkest.).
Ze zoekt muzikanten bij elkaar, werkt interactieve gedichten en verhalenprogramma’s uit én maakt haar eerste eigen muzikale theatervoorstelling Vonkels.

Ondertussen schrijft muziekteksten en stelt 'Vroink' samen, een nieuwe muziekgroep voor kinderen waar ze naar hartelust zingt. Deze groep kreeg in de zomer van 2017 een totale make-over.

Haar band die nu onder de naam Roodvonk valt, werk momenteel aan een eerste videoclip en cd.

today
14 December 2003

Ooit wilde ze een kinderboek schrijven. Die ooit kwam sneller dan verwacht... vanuit 'Vonkels' groeit Wiebelkont, haar eerste kinderboek! Een jaar later verscheen de opvolger Taterwater gevolgd door het derde deel van dit drieluik Wervelwind.

Ze speelt, zingt, schrijft en illustreert. Ze schrijft een verhaal om de cijfers aan te brengen bij kinderen van het eerste leerjaar. In opdracht voor de nieuwe rekenmethode van uitgeverij Van In, en maakt er ook een auditieve versie van.

today
14 December 2005

Daarnaast realiseerde ze verschillende rekenliedjes in opdracht van diezelfde uitgever en schreef ze samen met Roel De Ruijter (producer en muzikant bij Pumpitup) een nummer over het welbevinden van jongeren ‘Dik Ok’ in opdracht van de stad Hechtel –Eksel.

today
14 December 2010

Intussen ligt haar 20ste kinderboek bij de uitgever en zullen er nog veel volgen.

Marijke is een frontvrouw en voelt zich als solist als een vis in het water.
Ze houdt ervan om naast haar eigen creaties op maat verhalen en liedjes uit te werken in opdracht van.

today
14 December 2017

Contact

Marijke Umans
+32 497 50 31 33
info@marijkeumans.be
BTW: BE 0861231326

Links

Marijke kan je ook vinden bij Roodvonk
www.roodvonk.be

Social

Website: Lemon / Foto's: Kathleen Michiels